Såååå j*vla fin häst!

Hela schemat på hästarna här hemma blev uppskutet en dag, så idag har Loming gått Jogg i backarna, fyyy så fin han var! Sprang rakt och öronen spetsade hela tiden, rullade ingenting när jag släppte på och låg fint i handen, det blir nog travhäst av den där också! Han speedade 1,35 när jag bara släppte på lite på en av rakorna, utan käk och med ridskor (järnskor) runt om! 
 
Det enda jag har att invända på är att han slår ihop fram nu när han har tyngre skor, så jag ska sätta på honom knäkappor och senskydd fram så får vi se hur han rör sig då. Mycket nöjd med den svarte idag.
 
Loming som tvååring, orginal bilderna har Marica Lindberg fotat, länk till hennes blogg finns längst ner till höger
 

Inte min drömhäst från början

Jag slapp mitt hästförbud! På ren och skär envishet kämpade jag mig igenom skolan och släpade min livlösa kropp till stallet där jag äntligen fick pyssla med min livsglädje, Turbo. 
Vi red ut idag för att fila på 800 meters banan, men som vanligt var han verkligen en mardröm att rida. Jag ville ge upp ett par gånger, men kämpade på och till sist gick han fint i form i skritten utan att larva sig alldeles för mycket. 
Traven däremot var ett lost case, han är helt fruktansvärt spänd och har huvudet så högt han kan. Med det sagt så galopperade vi inte, vid uteritt står vi på ruta ett fortfarande vilket känns sådär... 
När jag skaffade häst var mysiga uteritter en stor del av det, jag är i regel inte människan som filar på banan tills svetten lackar men nu har jag väl blivit det. Turbo var med andra ord inte min drömhäst, men han har liksom blivit det nu ändå. 
Jag har anpassat mig, för om min häst tycker att det är superkul att fila på banan så tycker jag också det faktiskt! 
Så småningom kommer vi väl kunna rida ut och verkligen njuta av det, men den resan kommer vara lång och definitivt fylld av mycket gråt och svett. 
Men hur det än är så skulle jag inte byta min Turbo mot någonting i hela världen. 

Just nu sitter jag och Frej i soffan, idag firar vi sju månader tillsammans och har därför "dejtkväll" vilket vi har minst en gång i veckan. Att dejta trots att man varit tillsammans en tid är sjukt givande för man kan aldrig visa för mycket kärlek och göra för mycket roliga saker ihop (obs, gör man allt tillsammans blir det inte kul, men ni fattar)! Vi går på restaurang, lagar mat tillsammans, fikar och när vi firade ett halvår så åkte vi till Danmark. Hur underbart är inte det? 
Nåja, nu behöver han sin del av uppmärksamheten så vi hörs imorgon. :)

 

Hästförbud

Jag har fått hästförbud, har ni hört på maken? En retlig och plågsam förkylning har dragit sitt slemmiga, skakande, febriga täcke över mig och vägrar släppa. Själv tror jag att den är helt psykiskt, men i samma sekund som jag hade skrivit till min mor att jag är förkyld hade hon bokat tid hos läkaren. Suck. 
Jag är fruktansvårt nålrädd, verkligen så pass rädd att jag hellre vill dö och faktiskt inbillar mig att jag ska dö. Med det sagt, blodprov kommer säkert bli obligatoriskt, det kommer mor se till. 

Men idag fick jag spendera underbar tid i stallet tillsammans med min underbare springare. Vi tog oss en sväng ut, jag gick med han bredvid och han skötte sig relativt bra. En del tjafs givetvis som vi däremot kom över, men det är ett steg i rätt riktning för att få en rimlig häst utomhus! 
Ja, imorgon kommer jag förmodligen inte få sitta på hästryggen alls men jag hade haft galoppträning på schemat. Hade tänkt ta några varv på 800m slingan, ett med mycket fattningar och ett där han verkligen får hålla galoppen samt hålla den lugn även på slingan vilket vi inte ens försökt hoppats på tidigare... 
Jaja, vi får ta det next time! 

För övrigt så funkar gymnasiet bra, alla lärare verkar väl okej och snart ska vi dra igång ett projekt där samhäll, historia och svenska samarbetar med titeln "konflikter". Det kan bli spännande! Dessutom får vi datorer på fredag, snacka om att jag ska ta hand om den som en baby för då får jag den när jag gått ut. ;) 

Todays mood gestaltat utav Turbo:
 RSS 2.0